Platja, sol, dibuixos i un gran llibre

Quan vaig comprar aquest llibre, no pensava que m’acompanyaria a tants llocs com ho ha fet, però aquí estem el llibre i jo al sofà de casa. Us estic parlant del llibre «La doble vida de les fades» de Santi Balmes, un llibre d’històries a quina més divertida, sorprenent,… us ho heu de llegir.

Doncs l’altre dia a la platja, escoltant les onades, gaudint de la bona companyia i llegint em vaig trobar aquest fragment i em va encantar. Aquí us el deixo perquè pugueu gaudir com jo, i reflexioneu, si voleu.

«Des d’aquell monticle vaig pensar en els morts que mantenim vius gràcies al record i als vius que hem assassinat mitjançant l’oblit. Dels segons només puc dir que són pitjors que les primers, molt més molestos i frustrants. On vas a parar? Amb els segons el dos és una malaltia crònica, creu-me, perquè la seva mort va venir a través de l’acumulació de decepcions. Sabem que hauríem d’estimar més aquesta classe de persones, i perdonar-les, avui mateix millor que demà. Demà pot ser massa tard!, però ens resulta una tasca titànica. Fins i tot quan ho aconseguim, l’afecte no torna, ja ho saps, és qüestió d’aerodinàmica, una llança no és un bumerang, i el que fereix l’aire no dibuixa mai una el·lipsi en la seva trajectòria, sinó que va a clavar-se a les dones del nostre cor. No, no torna, com aquell emigrant de principis de segle, i és que el miracle del retrobament emotiu no es produeix mai. Fem servir el perdó fred, ja ho saps, ens costa molt més reprendre l’afecte que crear-ne un de nou, i ens sentin tant refotudament malament per la nostre falta d’indulgència que al final ens sentim com el pitjor dels monstres. Els morts en vida només es redimeixen després de la seva marxa definitiva, i això no ens serveix per continuar vivint en un present que cou com una ferida oberta. Diuen que el temps, tic, tac, posa cadascú al seu lloc. Molt em temo que sigui cert. Ens posa al cementiri.»

Se m’ha oblidat explicar-vos que m’encanta dibuixar i he trobat el meu monigote, super mono!!!, estic súper valenta, aquí us dibuixo com llegia a la tovallola.

IMG_20150622_231757

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.